menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Ζητούνται σχολικά είδη για άπορους μαθητές

Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" βρίσκεται κοντά στους δασκάλους και τους μαθητές

Σε λίγες ημέρες, ανοίγουν τα σχολεία και οι μαθητές θα κληθούν να προμηθευτούν  διάφορα σχολικά είδη που θα τους υποδείξουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές φυλακισμένους, οι οποίοι εκδηλώνουν τη διάθεση να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο της φυλακής, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα σχολικά τους είδη.  Οι κοινωνικοί λειτουργοί των σωφρονιστικών καταστημάτων προσπαθούν να ελκύσουν το ενδιαφέρον διαφόρων χορηγών, φορέων της περιοχής και ιδιωτών, για να καλύψουν τις ανάγκες και σε σχολικά είδη. Ο μεγαλύτερος και σταθερός χορηγός  είναι η Εκκλησία δια του ""ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".

Ο "Ε" κάθε χρόνο -προ της ενάρξεως του σχολικού έτους- φροντίζει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του κενού που αφήνει η Πολιτεία, για να λειτουργήσουν τα σχολεία έχοντας τουλάχιστον τα πιο αναγκαία είδη. 

Το ίδιο ενδιαφέρον εκφράζει ο Σύλλογος και για διάφορα σχολεία, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και των Διευθυντών των εκπαιδευτηρίων. 

Βεβαίως, πρέπει να στηριχθούν και οι άπορες οικογένειες των μαθητών, που ζητούν από τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" τα σχετικά είδη για το σχολείο, αλλά και μηνιαίες υποτροφίες "για να τα βγάλουν πέρα".  Το Δ.Σ του Συλλόγου ζητά και τη βοήθεια των συμπολιτών μας ,για να φέρει εις πέρας ένα τόσο μεγάλο, ευαίσθητο και ενδιαφέρον έργο. 

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Τετράδια
Ιχνογραφίες
Μολύβια
Χρώματα ζωγραφικής
Πλαστελίνες
Μαρκαδόροι
Γομολάστιχες
Ξύστρες 
Μαθητικές τσάντες (έστω και ελαφρώς μεταχειρισμένες)
Παιδικά παπούτσια
Κάλτσες και εσώρουχα παιδικά.




ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ.
Όλα αυτά τα είδη  συγκεντρώνονται καθημερινά -εκτός Σαββάτου και Κυριακής-.
στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), 
Θουκυδίδου 10, έναντι ΙΚΑ και Σιδηροδρομικού Σταθμού,  από 9:30 π.μ.-12:30 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2421310021




▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου