menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Προσφορές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", για τους κρατούμενους του Αστυν. Τμήματος Βόλου

Φυλακισμένοι δεν υπάρχουν μόνο στις φυλακές, αλλά και στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα. Στην πόλη του Βόλου, λειτουργούν και τα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Σ' αυτούς τους μικρούς χώρους, κρατούνται κάποιοι συνάνθρωποί μας -για κάποιες ημέρες, μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλες οι δικαστικές διαδικασίες.  Άλλοι θα οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων της πόλης, μερικοί θα επιστρέψουν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λιγοστοί θα αποφυλακισθούν με κάποιους όρους και μετανάστες θα απελαθούν. Σημασία έχει πως κάποιες ημέρες -λίγες ή πολλές- θα τις περάσουν μέσα σε κρατητήρια συγκατοικούντες με αγνώστους ανθρώπους που προέρχονται "από κάθε καρυδιάς καρύδι".  Η συμβίωση αυτή δεν είναι ποτέ  ευχάριστη αν λάβει κανείς υπόψη του:  την αγωνία του καθενός για την πορεία της υπόθεσής του, την έλλειψη αναγκαίων ειδών  (ατομικής καθαριότητας, εσώρουχων, σεντονιών, χρημάτων κ.α.), την απουσία συγγενών και φίλων, αλλά και η ανέχεια.

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", έχει πάντοτε τη διάθεση να απαλύνει τον πόνο και την αγωνία τους και να τους προσφέρει όλα τα αναγκαία, για να γίνει λίγο πιο ανθρώπινη η διαβίωσή τους. ΣΗΜΕΡΑ (25/07/2024), οι συνεργάτες του ΚΕ.Δ.Α.Β. πραγματοποίησαν μια  ακόμη ανθρωπιστική αποστολή, για την ενίσχυση των εγκλείστων του Αστυν. Τμήματος Βόλου (ανδρών και γυναικών, εφήβων και νέων).

ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ":
Σεντόνια, πετσέτες, ενδύματα (ανδρικά και γυναικεία), οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, σαμπουάν,  σαπούνια, αφρόλουτρα, αφροί ξυρίσματος, γυναικεία εσώρουχα και αποσμητικά, μπικ ξυρίσματος,  φάρμακα κ.α.
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας 
να βοηθήσουν τη διακονία του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", διότι εκπροσωπεί
την τοπική μας Εκκλησία και κοινωνία στους πιο ευαίσθητους χώρους.

Η συλλογή των προσφορών,
πραγματοποιείται καθημερινά (10:00 π.μ. - 12:30 μ.μ.) 
στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας ΚΕ.Δ.Α.Β.
της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος,
Παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
* * * 
ΤΗΛ. 2421310021 και Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: oestauromenos@gmail.com

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου