menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

-Πες μου παππού, ποιο είναι το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος; (Για τους μικρούς μας φίλους)

-Πες μου παππού, ποιο είναι το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος;
-Είναι το Άγιο Πνεύμα, καλό μου παιδί. Αυτό που υποσχέθηκε ότι θα στείλει ο Κύριος στους μαθητές του για να τους οπλίσει με δύναμη από τον ουρανό μετά την Ανάληψή Του! Για να μην τους αφήσει ορφανούς!
-Και πότε έγινε αυτό, παππού;
-Την ημέρα της Πεντηκοστής! Το Άγιο Πνεύμα εμφανίστηκε σαν βοή ανέμου και με τη μορφή πύρινων γλωσσών στάλθηκε από τον Ουράνιο Πατέρα στους μαθητές του Κυρίου που ήταν συγκεντρωμένοι στα Ιεροσόλυμα και στάθηκε πάνω στο κεφάλι τους. Τότε φωτίστηκαν, γέμισαν από τη χάρη και τη σοφία του Θεού! Άρχισαν να μιλούν όλες τις γλώσσες οι αγράμματοι ψαράδες!
-Την ημέρα της Πεντηκοστής πίστεψαν τον λόγο του  Αποστόλου Πέτρου και βαπτίστηκαν 3.000 άνθρωποι, παππού! Ιδρύθηκε η Αγία Εκκλησία μας και σήμερα όταν λέμε το ¨Πιστεύω¨ ομολογούμε την πίστη μας στον Πατέρα, Υιό και στο Άγιο Πνεύμα.
-Το ξέρεις παιδί μου, ότι ο Κύριός μας ονομάζει το Άγιο Πνεύμα και Παράκλητο;
-Ναι παππού! Το λέμε και στην προσευχή ¨Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε…¨ που τη λέω κάθε μέρα!
-Μπράβο! Έτσι πρέπει να προσευχόμαστε, να παρακαλούμε τον Θεό και Πατέρα μας, να στείλει τον Παράκλητο να μας φωτίσει για να καταλάβουμε την διδασκαλία Του και την Αλήθεια Του που μένει ίδια στους αιώνες.
-Παππού, ποια είναι τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος;
-Παιδί μου, αυτά είναι ουράνια δώρα του Θεού στον άνθρωπο! Τόσο πολύ μας αγαπάει που μας δίνει εφόδια για να πολεμήσουμε την αμαρτία και τα πάθη μας και να στραφούμε να ατενίσουμε τη δόξα του και να την γευτούμε!
-Κάθε άνθρωπος αυτό θα πρέπει να επιθυμεί παππού! Να αποκτήσει το Πνεύμα το Άγιο! Αυτό σε οδηγεί στην σωτηρία και στην αληθινή ζωή! Τότε είσαι γνήσιο παιδί του Θεού!
-Αυτό μας αγιάζει, μας φωτίζει, μας καθοδηγεί! Το Άγιο Πνεύμα χαρίζει ειρήνη στις καρδιές μας, ελπίδα, υπομονή, μακροθυμία, πραότητα, εγκράτεια, αγάπη για τον διπλανό μας. Αλλά και στις θλίψεις και στις στενοχώριες, βοηθάει και μας στηρίζει! Μιλάει μυστικά μέσα μας και μας αποκαλύπτει όλες τις αλήθειες!
-Και πώς αποκτάει κανείς την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, παππού;
-Με την καθαρότητα της ψυχής του, την ταπείνωση, την προσευχή, την νηστεία και την ελεημοσύνη!
-Και θα το καταλάβω παππού όταν έρθει ο Παράκλητος;
-Αν το καταλάβεις λέει… Θα φλέγεσαι ολόκληρος από αγάπη για τον Κύριο! Και θα θέλεις μόνο να ζεις γι’ Αυτόν!!!
                                                                                       Της Σταυρούλας Δημητριάδη, δασκάλας

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου