menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

-Πες μου παππού, τι σημαίνει αιώνια ζωή; (Για τους μικρούς μας φίλους)

-Πες μου παππού τι σημαίνει αιώνια ζωή; Θα ζούμε δηλαδή για πάντα; Στους αιώνες των αιώνων;

-Καλό μου παιδί, είναι αλήθεια ότι όποιος κερδίσει την αιώνια ζωή, ζει παντοτινά γιατί γνωρίζει τον μόνον αληθινό Θεό, τον Ιησού Χριστό! Αυτόν που απέστειλε ο Θεός στον κόσμο για να τον σώσει από την αμαρτία!

-Και πώς κερδίζουμε παππού, την αιώνια ζωή;

-Όταν η ζωή μας είναι ο Χριστός ο Υιός και Λόγος του Θεού, το θέλημά μας είναι ο Χριστός, τα έργα μας είναι Χριστός, τα λόγια μας είναι Χριστός! Αλήθεια, παιδί μου, τότε αγιαζόμαστε! Η Θεία Χάρη μας σκεπάζει και ζούμε σαν τους αγγέλους, ανάμεσα στον ουρανό και τη γη!

-Και πώς μπορεί να γίνουν όλα αυτά, παππού;

-Με την αγάπη μας στον Κύριο Ιησού Χριστό, την πίστη μας, τον εκκλησιασμό μας, την εξομολόγηση, την θεία κοινωνία. Να θυμάσαι καλό μου παιδί, η Εκκλησία είναι ο Χριστός! Και η αγάπη που μας ενώνει μαζί του, δεν σταματάει σ’ αυτή τη ζωή αλλά συνεχίζεται στην αιωνιότητα!

-Παππού,  δηλαδή την αιωνιότητα μας την χαρίζει ο Κύριος! Μας παίρνει μαζί Του, μας φωτίζει, μας οδηγεί να γίνουμε άξιοι να δούμε τη δόξα Του και να γευθούμε την χαρά της Βασιλείας Του! Όπως δόξασε ο ίδιος τον Πατέρα Του στη γη κάνοντας το θέλημά Του έτσι κι εμείς να Τον δοξάσουμε!

 -Αυτό διψάει κάθε ψυχή που έχει γνωρίσει τον Κύριο! Να κληρονομήσει την Ουράνια Βασιλεία Του! Να νιώσει αγαλλίαση και λύτρωση! Να νιώσει ευφροσύνη και πληρότητα!

-Αλλά και να έχουμε μεταξύ μας αγάπη, παππού! Όπως αγάπησε ο Χριστός τους μαθητές του  έτσι κι εμείς να αγαπούμε ο ένας τον άλλον. Να θέλουμε την ειρήνη και να την επιδιώκουμε! Να ζούμε στην αγκαλιά της εκκλησίας που είναι ο Χριστός και να είμαστε όλοι ενωμένοι!

-Σωστά, παιδί μου, μ’ αυτόν τον τρόπο γινόμαστε γνήσια παιδιά του Θεού και Πατέρα μας! Να τον δοξάσουμε  στη γη και να συνεχίσουμε να τον δοξάζουμε στον ουρανό! Και να του πούμε «Κύριε για την αγάπη τη δική σου γεννήθηκα, έζησα και περπάτησα σ’ αυτόν τον κόσμο! Μόνο γι’ αυτήν!».

Της Σταυρούλας Δημητριάδη, δασκάλας


Πηγή φωτογραφίας: https://i.pinimg.com/originals/d0/3a/e8/d03ae8460823c3b92883f08c130f1b38.png



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου