menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Συμμετοχή στο πανηγύρι του Αγίου Λουκά στο Ριζόμυλο.

Με ιδιαίτερη χαρά και κατάνυξη υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Ριζόμυλου (Μαγνησίας) την ιερά λειψανοθήκη με τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του ιατρού, που μετέφερε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου.

Συγκεκριμένα, μετά  από πρόσκληση του σεβαστού Εφημερίου του χωριού, π. Αποστόλου, και την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης  και Τυρνάβου κ. κ. Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος έδωσε την άδεια στον π. Θεόδωρο να ικανοποιήσει την επιθυμία των κατοίκων του Ριζομύλου και να συμμετάσχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον θαυματουργό και εορτάζοντα Άγιο Λουκά. 

Ακολούθως, τελέστηκαν ιερές ακολουθίες μετά αρτοκλασίας και κηρύγματος, αλλά και προσφοράς εδεσμάτων, εκ μέρους της οικογένειας που έκτισε το εκκλησάκι του αγίου στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ριζομύλου.

Τον π. Θεόδωρο, τον Πρόεδρο του "Ε" συνόδευε μια αντιπροσωπεία συνεργατών του, οι οποίοι λειτούργησαν και μια έκθεση των βιβλίων που έχει εκδώσει ο Σύλλογος. Η έμπρακτη αγάπη για τη διακονία του "Ε" μας συγκίνησε.











▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου