menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η εκδήλωση του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" για το Τρίκερι στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, Δημητριάδος και Αλμυρού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - αφιέρωμα στο Τρίκερι, από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών διακονίας και προσφοράς του και της συμμετοχής του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ που αναβίωσε ο νεοσύστατος φορέας πολιτισμού της Ι. Μ. Δημητριάδος "ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ"
Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Μαριάνθη Γάκη, μέλος του Δ/Σ του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος». Εν συνεχεία, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου και ο κ. Νικ. Φορτούνας, Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Ακολούθησε ομιλία, με θέμα «Το χρονικό των Τρικέρων», από τον κ. Απόστολο Παπαθανασίου, δικηγόρο και συγγραφέα. Παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα συνόδευσε τους παραδοσιακούς χορούς του Γυναικείου Χορευτικού Συνόλου της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος. Κατά τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος  γινότανε και η παρουσίαση της γυναικείας χρυσοΰφαντης παραδοσιακής φορεσιάς των Τρικέρων.
Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Τσούκας, Γεν. Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» παρουσίασε το νέο ντοκιμαντέρ για το νησί Παλαιά Τρίκερί με τίτλο «Κικύνηθος, το γραφικό νησάκι των Τρικέρων»το οποίο δημιούργησαν ο π. Θεόδωρος Μπατάκας (ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΑΦΗΓΗΣΗ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ) με τους καλούς του συνεργάτες: κ. Ν. Μαλακατσόπουλο (ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ) και τον κ. Ιωάν. Πατρίκο (ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ). Το Νοκιμαντέρ είναι  αφιερωμένο στον Πρωτοπρ. π. Στυλιανό Ανανιάδη και την Πρεσβυτέρα του Ιωάννα για την πολυετή ευεργετική παρουσία τους στο νησί. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Εφημέριος Τρικέρων π. Κων/νος Βαϊτσόπουλος, ο Λιμενάρχης Βόλου κ. Μανώλης Κανάλης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας κ. Ιωάννης Τόλιας, ο Διοικητής της Υπ. Ασφαλείας Βόλου κ. Βασίλειος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου, η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χρυσοβελόνη, ο Πρόεδρος του Δικ. Συλλόγου Βόλου, πολλοί σεβαστοί πατέρες και πλήθος κόσμου, ο οποίος έδειξε το  ενδιαφέρον του και την υποστήριξή του στην πλούσια τοπική παράδοση και στη διακονία του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".
ΠΡΟΣΕΧΩΣ, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου