menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

"Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ "

   
   

ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ

Με  ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόλο η ΗΜΕΡΙΔΑ που διοργάνωσε ο Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ " για όλους τους εθελοντές - διακόνους του. Η εκπαιδευτική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος  (Κ. Καρτάλη 152) και συμμετείχαν 54 σύνεδροι. Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία του: ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Θάνος, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου, ο Κεντρικός Λιενάρχης Βόλου κ. Κων/νος Γανωτής, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, πολλοί διάκονοι του "Ε" και του Κέντρου Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου "ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ" κ.α.
         
Ομιλητές: 

  • Ο Πρωτοπρεσβ. π.  Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου.
  • Η κ. Μαριάνθη Γάκη. Φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.
  • Η κ. Αντιγ. Καραθάνου, Αναισθισιολόγος και Εντατικοκολόγος  στο Γεν. Νοσοκομείο Βόλου
  • Η κ. Αποστολία Χατζηευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήρια του Τμήματος Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. 
Θέματα:
  • Η 19χρονη διακονία του "Ε" και η ανάγκη εκπαίδευσις των Διακόνων - Εθελοντών του.
  • Ο Εθελοντισμός σήμερα.
  • Η προστασία της υγείας των διακόνων - εθελοντών του "Ε" κατά την ώρα της διακονίας τους.
  • Η αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας των διακόνων του Συλλόγου (επιθετικότητα, ψυχιατρικά προβλήματα κ.α.)
     Οι συμμετέχοντες στην ΗΜΕΡΙΔΑ είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν και μια ταινία με φωτογραφικά στιγμιότυπα απ' όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια δε  του διαλείμματος το Δ.Σ. του Συλλόγου δεξιώθηκε όλους τους καλεσμένους και τους προσέφερε ως ευλογία το νέο βιβλίο του π. Θεοδώρου "ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ".
        Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες του για την παρουσία και την συμμετοχή τους στον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε. 

      Φωτογραφίες και τα πορίσματα της ΗΜΕΡΙΔΟΣ  θα δημοσιευθούν προσεχώς 


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου