menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

        
       Επ' ευκαιρία της ενάρξεως του νέου ιεραποστολικού έτους, οι εθελοντές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕ-ΝΟΥ" επισκέφθηκαν  το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου. Επικεφαλής της ομάδος ήταν ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος τέλεσε αγιασμό και μίλησε στους εργαζομένους  και στους 35 τρόφιμους του Ιδρύματος, μεταφέροντας την αγάπη και το ενδιαφέρον της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Δ. Σ. του "Ε".  Στη συνέχεια, οι εθελοντές προσέφεραν στα παιδιά γλυκά και μπάλες.
       Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, ο Διευθυντής του Ιδρύματος και η Κοινωνική Λειτουργός ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και τους διακόνους του "Ε" για την πολυετή προσφορά τους στο Ίδρυμα και  παράλληλα,  έγινε και λεπτομερής ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως υπηρεσία. 
         Διαπιστώσαμε πως τα προβλήματα του Ιδρύματος και η ανέχεια σε διάφορα αναγκαία υλικά δυσκολεύουν την καθημερινή τους ζωή και ως εκ τούτου ζητούν τη βοήθεια του Σ.  για να καλύψουν τα κενά που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση και η αδυναμία της Πολιτείας. 
        "Ο Εσταυρωμένος", καθ' όλη τη 19χρονη πορεία του μεριμνά και συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως στους ανθρώπους και αυτού του χώρου. Προσφέρει σε μηνιαία βάση: οικονομικό βοήθημα, ενδύματα, υποδήματα, είδη καθαριότητος και ατομικής υγιεινής, τηλεκάρτες κ.α.
         Μια δε ομάδα εθελοντών του Σ. επισκέπτεται τα παιδιά κάθε εβδομάδα με σκοπό να τα στηρί-ξει ψυχολογικά και πνευματικά, αλλά και ν' ακούσει τα προβλήματά τους. 
      Πολλοί μας λένε: "ματαιοπονείτε! Ότι και να κάνετε δεν μπορείτε να αλλάξετε τη ροή των πραγμάτων. Δεν νοιώθετε την παγωμένη καρδιά των ανθρώπων;  Ποιος ενδιαφέρεται γι' αυτά τα παιδιά; Μήπως η Πολιτεία; Μήπως η κοινωνία και η οικογένειά τους Μήπως..."

Κι εμείς απαντούμε: 
"Ο Λόγος του Θεού μπορεί να σπάσει τον πάγο κάθε παγωμένης ανθρώπινης καρδιάς...
με παγοθραυστικό την έμπρακτη αγάπη!!!"


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου